Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος και τα άλλα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προ-επιλέγονται μεταξύ των υποψηφίων από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι προτεινόμενοι εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι εξαετής για τον Πρόεδρο και ένα μέλος, πενταετής για άλλα δύο μέλη, και τετραετής για ένα μέλος.

Παναγιώτης Κορλίρας | Πρόεδρος

Παναγιώτης Κορλίρας
Πρόεδρος

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διδακτορικό στα οικονομικά (PhD) από το University of Rochester (ΗΠΑ), έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Pittsburgh (ΗΠΑ) και Aix-en- Provence (Γαλλία), και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1978 έως το 2013.

Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Τράπεζας, και πιο πρόσφατα (2010-2013) Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Μέλη

Γιάννης Μονογυιός
Μέλος
Γιάννης Μονογυιός

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ είναι Οικονομολόγος με εξειδίκευση στην οικονομική ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά οικονομικά. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει Ερευνητής και Επικεφαλής του τομέα Δημοσιονομικής και Νομισματικής Πολιτικής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), εθνικός εκπρόσώπος στο Συμβούλιο των Αξιωματούχων του ΟΟΣΑ σε θέματα Κρατικού Προυπολογισμού και συμμετείχε ως μέλος σε διάφορες Επιτροπές στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα στις ΗΠΑ και ως Ειδικός Σύμβουλος και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκτός από αυτές τις θέσεις έχει επίσης διατελέσει Οικονομολόγος στην Τράπεζα Πειραιώς, Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθως και Σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα. Είναι Αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακόυ Πανεπιστημίου Αθηνών, και κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο (MPhil και PhD) στα Οικονομικά από το King s College του Πανεπιστημίου του Cambridge, στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και Executive Education από το Harvard Kennedy School, USA.  Έχει δημοσιεύσει στην Ελλάδα και διεθνώς σε επιστημονικά περιοδικά και τον Τύπο και υπήρξε συγγραφέας πολλών οικονομικών άρθρων και ερευνητικών εκθέσεων σχετικά με τα δημόσια οικονομικά και τις χρηματαγορές.

Close
Δημήτριος Σερεμέτης
Μέλος
Δημήτριος Σερεμέτης

Ο Δημήτριος Σερεμέτης γεννήθηκε (1953) στην Κόρινθο. Σπούδασε στην Αθήνα και το Παρίσι. Από το 1985 διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων).

Διετέλεσε σύμβουλος Υπουργών Εθνικής Οικονομίας (1989-90) & Υγείας (1993-96). Την περίοδο 2001-03 υπηρέτησε ως Πρόεδρος – Γεν. Δ/ντής του Γ’ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας στην Περ. Αττικής (με έδρα τον Πειραιά).

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οικονομική πολιτική, αγορά εργασίας.

Στο ΕΔΣ υπηρετεί με εξαετή θητεία. Έχει επιλεγεί από το Δ.Σ. ως αναπληρωτής Προέδρου.

Close
Ευθύμιος Τσιώνας
Μέλος
Ευθύμιος Τσιώνας

Ο Ε. Τσιώνας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2000. Έλαβε το διδακτορικό του από το University of Minnesota (1994). Εργάσθηκε ως επίκουρος καθηγητής στο University of Toronto και στην συνέχεια στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας πριν εκλεγεί στο Τμήμα Οικονομικής επιστήμης του ΟΠΑ.

Είναι Associate Editor στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά Empirical Economics, Economic Modelling, Journal of Mathematics κ.ά. Έχει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of the American Statistical Association, Journal of Econometrics, Journal of Applied Econometrics, Review of Economic Studies κ.ά.

Close
Νίκος Τάτσος
Μέλος
Νίκος Τάτσος

Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής, από το 1986 έως το 2017, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει στο University College of North Wales και έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Institute of European Finance, στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και στο Ι.Ο.Β.Ε.

Έχει διατελέσει Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. φορέων του Δημοσίου και  αντιπρόσωπος της Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς.

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται στον τομέα της Δημόσιας Οικονομικής.

Close